Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Povidky malostranske (1984)(CZ)[WebRip][1080pLQ] = CSFD 77% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Povidky malostranske (1984)(CZ)[WebRip][1080pLQ] = CSFD 77% Názov:Povidky malostranske (1984)(CZ)[WebRip][1080pLQ] = CSFD 77% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Seriál - Velikost:8.2 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2021-02-04 Peerov:4 (Seed: 4, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Komedie Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky








    Jazyk: CZ
    Titulky: CZ - skryté pro neslyšící
    Délka: 3 x 64 min. ( cca )
    Vysílání: červenec 2004
    Žánr: Drama / Komedie
    Rok výroby: 1984
    Bonusy: Ne
         
    V Povídkách malostranských nechal spisovatel a básník Jan Neruda oživit pitoreskní kolorit Malé Strany, v níž se v majestátném stínu Pražského hradu odehrávají trpké i humorné, ale vždy hluboce citlivé příběhy rázovitých postav. Povídky jsou vzpomínkami Jana Nerudy na čas blaženého dětství a ožívá v nich věčná krása Prahy i touha porozumět těm, kteří žijí kolem nás. Lidská moudrost i pošetilost, malost i velikost přežívají totiž dodnes stejně, jako Malá Strana.

    O měkkém srdci paní Rusky - Doktor Kazisvět - 10.7.2004 - 12:55 - 58 min.
    Květa Fialová a Viktor Preiss v televizním zpracování povídek
    O měkkém srdci paní Rusky a Doktor Kazisvět.


    Malá Strana, jedno z nejkrásnějších míst staré Prahy má pro každého tvůrce, ale i pro každého diváka neopakovatelný půvab. Právě jádro Malé Strany, její kostely, uličky, střechy a domy jsou dějištěm Nerudových povídek, které náleží k našim literárním skvostům. Do prostředí zašlého světa barokní pražské čtvrti patří příběhy lidí a lidiček, kteří tu sídlili. Blízkost tragiky i komického, přítomnost úsměvu i při posledních věcech člověka, to je tématem obou povídek, které podle scénáře Jany Dudkové natočil režisér Pavel Háša v roce 1984.

    Povídka O měkkém srdci paní Rusky vypráví o vdově (Květa Fialová), která vášnivě ráda chodí na pohřby, kde nejen pláče, ale především pomlouvá nebožtíky a jejich rodiny. Po jednom výstupu jí malostranský komisař zakáže účast na pohřbech. Paní Ruska však dokáže příkaz obejít …

    V centru druhé povídky Doktor Kazisvět je mladý doktor Heribert (Viktor Preiss). Je to podivín, žije osaměle, nemá žádné pacienty, neboť jeho světem jsou klasikové. Posluhovačka Jozífková (Jana Hlaváčová) se na to nemůže dívat a neustále ho nutí k praktickému životu. Při jednom pohřbu, při nehodě s rakví objeví dr. Heribert, že údajně mrtvý rada je naživu. Po tomto úspěchu se mu pacienti jen hrnou, ale on nikoho nepřijímá a statečně nese přezdívku Kazisvět. Zůstává chudý a oddaný vnitřnímu světu, neboť zná nestálost lidského mínění.

    Lízinka - Slečna Máry - 17.7.2004 - 12:45 - 74 min.
    Ondřej Havelka a Zdena Hadrbolcová v televizním zpracování povídek
    Večerní šplechty a Psáno o letošních Dušičkách.


    Mnohé z povídek Jana Nerudy jsou koncipovány jako autorovy vlastní vzpomínky z dětství. Jsou to příběhy, viděné pohledem malého chlapce, který se volně a bez zábran pohyboval svým městem, a z dětské perspektivy sledoval lidi a jejich životy v mezních momentech. Jak se u Nerudy snoubí v paradoxním sousedství ironický šleh i láskyplné pochopení, tak se prolínají příběhy dospělých s pohledem dětí, které ten pošetilý malostranský svět velkých s bezelstnou jednoduchostí nahlížejí.

    První příběh Lízinka (podle Nerudovy povídky Večerní šplechty): Nesmělý student práv Jäkl (Onřej Havelka) potká po letech svou první lásku Lízinku. Znovu vzplane a rozhodne se požádat o její ruku. Po dlouhých a nesmělých námluvách pronikne do „ctnostné“ rodiny, která mu stále odpírá schůzky s Lízinkou (Naďa Konvalinková) a konečně získá svolení k sňatku. V poslední chvíli se však doví, že milovaná panna Lízinka nebyla v posledních měsících u své nemocné tety na venkově, ale že právě porodila vysloužilému hejtmanovi nemanželského syna.

    Druhý příběh Slečna Máry (podle Nerudovy povídky Psáno o letošních Dušičkách): Staropanenská majitelka pěkného domku žije tiše a spořádaně, dokud si jí nepovšimne dvojice stárnoucích elegánů, denních hostů vinárny. Věnují jí svou pochybnou pozornost a vzbudí ve slečně Máry (Zdena Hadrbolcová) dojem, že se o ni oba ucházejí. Máry se mezi nimi těžce rozhoduje a vkládá do pozdního štěstí všechny naděje. A vlastně se nikdy nedozví, že se stala obětí krutého žertu nezodpovědných kumpánů …

    Přivedla žebráka na mizinu - Hastrman - 24.7.2004 - 12:40 - 60 min.
    Ladislav Pešek a Josef Kemr v televizním zpracování povídek
    Přivedla žebráka na mizinu a Hastrman.


    Ze šesti povídek, které v roce 1984 natočil režisér Pavel Háša s vynikajícími českými herci, je nyní na programu dvojice těch nejznámějších.

    Pan Vojtíšek (Ladislav Pešek) byl oblíbený a všude vítaný malostranský žebrák. Ale jen do chvíle, než mu úlisná žebračka „Miliónová“ (Jiřina Štěpničková) nabídla soužití. Vojtíšek se rezolutně brání a žebračka se mu mstí pomluvou. Příliš pozdě malostranští obyvatelé zjistí, jakou sílu ta pomluva má.

    Hrdinou druhé povídky Hastrman je pan Rybář (Josef Kemr), bývalý vrchnostenský úředník, který žije u svých vzdálených příbuzných a jejich dvěma dcerkám nahrazuje dědečka. Smyslem jeho života je sbírka českých polodrahokamů, o níž věří, že má obrovskou cenu. Jednou je jeho víra v nezištnost příbuzných narušena a Rybář si jde ověřit cenu sbírky. Její cena je však mizivá. Když se zklámán a otřesen vrátí domů, vysvětlí mu příbuzní, že pro rodinu má cenu jeho ušlechtilá osobnost a ne polodrahokamy, jejichž cenu dávno znají.

       
                         
       
       








    tetrov_cierny, Stenlykubik, Trip77, Devil72cz, pepoon,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    Trip77
    Ratio 74643541633.4

    VIP

    10/03/2021 12.29.26
    A nemá ten serial 6 dílu?


    --------------
    >> 10/03/2021 19.57.31
    UPLOADER: A cožpak si takhle přečíst popis ? ...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.267 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 21:35
    sql

    TOPlist